odgovor-137-podpisnikom

Odgovor 137 podpisnikom

Nastavljam vam ogledalo, ker ste dvolični. Hinavski. Nedosledni.

Ker ima večina komolce v marmeladi. Že celo življenje.

Nastavljam vam ogledalo, ker večina od vas nikoli ni ustvarila ničesar brez davkoplačevalskega denarja. Ali brez denarja, ki bi ga strici preko podjetij usmerili v vaša podjetja ali organizacije.

Nastavljam vam ogledalo, ker v življenju oziroma javni karieri nikoli ne bi uspeli, če vas ne bi povzdigoval naoljeno in redno vzdrževano kolesje sistemske korupcije, klietelizma, konflitka interesov in nepotizma.

Kje ste bili, ko so davkoplačevalcem ukradli skoraj pet miljard EUR za banke? In načrtno zgrešene naložbe, iz katerih se napajajo bančni računi vaših stricev in ozadij? Namesto, da bi skrbeli za paliativo. Preventivo v zdravju. In mladim zagotovili bodočnost.

Kje ste bili, ko so v tedaj največji javni banki prali tuj denar?

Kje ste, ko so uredniki javnih medijev v zakonskih zvezah z registriranimi lobisti?

Ko si strici in ozadja zagotavljajo medijske nastope obenem pa načrtno blokirajo vse, ki mislijo drugače. In lahko ogrožajo njihovo prevlado in imperije?

Kje ste bili, ko kapital preko oglaševalskih proračunov načrtno zakriva znanstvene dokaze o vplivih elektromagnetnih sevanj na zdravje in naravo?

Kje ste, ko javno pozivamo o ukinitvi proizvodnje, prodaje in rabe glifosata v Sloveniji. Ki je edina država v Evropi, ki gosti tovarno tega strupa?

Kje ste, ko se veze in poznanstva ozadij in stricev uporabljajo za načrtne medijske umore, korupcijo in klientelizem na javnih razpisih? Za doseganje lastnih interesov in ne blaginje družbe?

Kdaj ste (nazadnje) karkoli naredili za ljudi? In ne za vaše botre?

Ste se oglasili, ko se poslanci v Državnem zboru posmehujejo institutu ljudske iniciative? In posredno ustavni demokracji?

Ste se oglasili, ko je predsednik republike načrtno prezrl možnost ponovnega imenovanja vrhunskega ustavnega pravnika, ki kot moralno-etična avtoriteta edini lahko zagotovi, da naslednjih pet let Ustavno sodišče ne bo (še naprej) poligon politikantstva in politizacije?

Ste se oglasili, ko NIJZ dokazano potvarja podatke, ki so osnova za politične odločitve omejevanja osebnih in družbenih demokratičnih svoboščin. In temeljev ustavne demokracije?

Ste se oglasili, da zaščitite dojenčke in otroke pred lovkami pobesnelega kapitala? Da zaščitite mladostnike v enem najpomembnejših obodobij njihovega odraščanja in njim odvzete socializacije? Šolanja, kot temelja vzgoje in pridobivanja ne-digitalnih znanja! Ker znanstveno dokazano digitalne ne zasedajo ekvivalentnega mesta v človekovih možganih. Da zaščitite starejše, ki so jih zaklenili v domove za ostarele? In se pri tem zgražali nad t.i. švedskim modelom? Ki ni po volji pobesnelemu supra-liberalizmu?

Kaj je vaš odgovor gostincem, samostojnim podjetnikom, samozaposlenim v kulturi, obrtnikom in drugim ponudnikom storitev, katerih življenja se bodo drastično spremenila? Verjemite, ponovno ne na bolje.

Ste razen floskul ponudili dejanske drugačne rešitve? Razen tisočkrat prežvečenih visokoletečih besed o strategijah in študijah prijateljev od prijateljev?

Ne?

Seveda ne. Ker to lastnikom vaših karier ni v interesu! Ker niste suvereni v svojih telesih. Ker je vsako vaše dejanje odvisno od volje stricev in ozadij. In ker je vsako vaše dejanje ocenjevano s strani stricev in ozadij.

Si res tako predstavljate Slovenijo, kot deželo stricev in ozadij? Ki nas boste vedno znova naplahtali, da boste tisti pri koritu nagrabili še več, vsi ostali pa životarili z zmeraj manj?

Leva in desna sta dve plati istega kovanca

Mnogi si Slovenije ne predstavljamo tako. Vsak dan več nas je. Nismo več neorganizirani. Ni nas strah. In ne bomo sklanjali glave.

In čas je, da vam slednje povemo zelo jasno.

mag. Gregor Kos

Delite naprej ...