ne-cepljenju

Vložitev predloga zakona – Proti obveznemu cepljenju

Zakaj bi #zakone narekovali samo #lobisti, zakone lahko pišemo tudi sami!

Obveščamo vas, da so strokovne službe Državnega Zbora potrdile formalno ustreznost našega predloga #ZNB, ki bi ukinil obvezno cepljenje. Do bi Parlament naš predlog obravnaval, je potrebna vaša podpora, saj je potrebno zbrati najmanj 5.000 overjenih #podpisov na upravnih enotah, njenih krajevnih uradih ali z elektronskim #certifikatom na povezavi, ki bo delovala v ponedeljka 16.12. od polnoči. Od ponedeljka 16.12.2019 dalje je možno tudi podpisovanje obrazca v prilogi (obrazci so BREZPLAČNO na voljo na vseh UE, prav tako je BREZPLAČEN postopek podpisa). Pri izpolnjevanju obrazca je potrebno biti #pozoren na naslednje:

– v rubriki C.PZ/ #nujno vpišite št. 837, za tekstom “vložitev predloga zakona” pa je potrebno vpisati “proti obveznemu cepljenju”;
– ime in priimek morata biti identična zapisu na osebni izkaznici in drugih uradnih dokumentih;
– pri datumu rojstva ne zadostuje samo letnica temveč je potrebno vpisati tudi dan in mesec;
– ne vpisujte začasnega, temveč izključno stalno bivališče;
– pri podpisu na UE preverite ali je uradna oseba vaš obrazec podpisala in ožigosala.

Če boste podpisali elektronsko, nam ni potrebno pošiljati potrdil ali karkoli drugega, če podpišete osebno na UE pa obrazec pošljite čim preje na naslov: Gregor Kos, Bevkova ulica 10, 1230 Domžale. Vsa vprašanja v zvezi z obrazci ali postopki prosim naslavljajte na FB strani Za zdravo družbo, da ekonomiziramo naš čas in energijo. Formalno imamo sicer na razpolago 60 dni, vendar je po naši oceni podpise potrebno zbrati v tednu ali dveh. V nasprotnem bi se lahko zgodilo, da bi Ministrstvo za zdravje svoj predlog vložilo pred nami, kar pomeni, da bi bilo izgubljeno delo štirih mesecev, ponovitev tega projekta pa je malo verjetna.

Obrazec boste na UE dobili brezplačno, za lažjo predstavo pa objavljamo vzorec. Na prvi strani so vaši podatki in podatki o predlogu zakona, na drugi strani pa podatki, ki jih izpolni UE. Besedilo zakona in povezana dokumentacija bodo objavljeni na FB strani Za zdravo družbo, pričakujemo, da ga bodo posredovale tudi druge skupine. Hvala za podporo, samo z angažiranjem vseh lahko dosežemo tako velike spremembe, kot si jih želimo. Prosimo, obvestite vse, ki bi lahko podprli naša prizadevanja. In ponoven poziv, kdor še nima digitalnega potrdila, si ga čimpreje uredite, saj je na ta način oddaja podpore najlažja in najhitrejša! In vljudno prosimo za delitev objave. Hvala.

Povezava za e-podpis na osnovi digitalnega potrdila za spremembo Zakona o nalezljivih boleznih (za ukinitev obveznega cepljenja). –>  kliknite tukaj

podpora-volivca

Lep pozdrav,

Jure Pogačnik
Gregor Kos
Robert Šest

Delite naprej ...