prvi-in-osmi-marec

Izrecno in močno nasprotovanje vsem oblikam diskriminacije, nadlegovanju in zlorabam

Ob bližajočem se mednarodnem dnevu za ničelno diskriminacijo (1. marec) in dnevu žena (8. marec) v civilno-družbenem gibanju Zdrava družba javno izražamo svoje izrecno in močno nasprotovanje vsem oblikam diskriminacije, nadlegovanju in zlorabam. Ne gre zgolj za cepljenje in PCT. Nasilje pozna mnogo oblik in na žalost vedno pusti globoke posledice. Nekatere rane se nikoli ne zacelijo in med njimi so najbolj boleče tiste, ki so posegle v človekovo intimo.

V gibanju Zdrava družba še posebej obsojamo spolno nadlegovanje in zlorabe in se zavzemamo za ustrezno pomoč in podporo žrtvam. Ob tem pa se distanciramo od vloge sodnika v konkretnih primerih, saj za to obstajajo ustrezne institucije. Zavedamo se namreč, da je zloraba možna v obe smeri, kar se je najbolje pokazalo pri neupravičenem pregonu Juliana Assangea.

Upamo, da se bo v prihodnje našlo ustreznejše načine za odkrivanje, dokazovanje in sankcioniranje tovrstnih zlorab, ki bi preprečili tako trpljenje žrtev, kot možnost neupravičene diskreditacije. Zavzemamo se tudi za več ozaveščanja med mladimi na tem področju, s čimer bi jih vsaj deloma zaščitili pred možnostjo zlorab. 

Ekipa gZD

Delite naprej ...