pismo-NIJZ

Javno pismo slovenski epidemiološki stroki, strokovnim svetom, svetovalni skupini in NIJZ – recite že vendarle NE režimu!

GIBANJE ZDRAVA DRUŽBA je nova ljudska platforma, ki se organizira z namenom, da se v naši državi takoj vzpostavijo vsi potrebni pogoji za zdravo družbo, v kateri bo vsakomur zagotovljeno srečno, varno, zdravo in ustvarjalno življenje.

Na svetu je tudi laični javnosti že na razpolago več kot dovolj verodostojnih podatkov, tudi v najuglednejših in referenčnih strokovnih medicinskih revijah, ki kažejo na to, da nam režim z zlorabo uradnih medijev in ob pomoči premalo odgovorne in premalo strokovne stroke, vsiljuje neobjektivne oz. delne ali začasne strokovne  podatke, na podlagi katerih naj bi ljudje v dobri veri v ‘stroko in znanost’ sodelovali z režimom. 

Zato smo prepričani, da vi, kot epidemiološka stroka razpolagate s še več in še podrobnejšimi podatki, iz katerih tudi sami vidite, da ni mogoče odgovoriti niti na najbolj osnovna vprašanja tako glede virusa kot glede epidemije, ki vam jih vse pogosteje postavlja javnost preko naraščajočih zahtev za dostop do informacij javnega značaja. Enako se dogaja tudi drugod po svetu oz. v sosednjih državah. Zato vas pozivamo, da prenehate podpirati režimsko politiko na način, da se strokovna spoznanja prirejajo in uporabljajo na politiki všečen način.

V naših očeh ste strokovno morda ravno vi najbolj odgovorni za to, kaj se nam in našim otrokom dogaja že dve leti – in zato od vas, bolj kot od vseh drugih pričakujemo, da bi pripomogli k zaključku tega političnega izvajanja zelo zelo spornega družbenega scenarija, ki skuša z zlorabljanjem vaše stroke oz. medicine zagotavljati koristi plenilskemu kapitalu in škodovati ljudem – pri tem namreč ne gre le za naše zdravje, ampak gre za vse zajemajoče ogrožanje naše dolgoročne eksistence in prihodnosti naših otrok.

Ne bodite več tiho, ko politika manipulira s strokovnimi podatki. Ne pristajajte več na prirejanje evidentiranja obolelih in umrlih v povezavi s kovidom, vse to povejte javno in na glas. Ne glejte več stran, ko se manipulira z besedama »okuženi« in »pozitivni« na podlagi PCR testov. Ne ignorirajte več problematike cepiv – vsi že vemo, da so odobrena le pogojno, da so strokovno oz. tehnološko sporna, da imajo mnoge nevarne stranske učinke, da povzročajo tudi smrt, da ne zaščitijo pred okužbo, da so povsem neprimerna za nosečnice in otroke itd.!

Od vas pričakujemo odgovorno strokovno opredelitev, da trenutno politično aktualna morebitna podpora epidemiološke stroke obveznemu cepljenju ni možna – kajti tej obveznosti nikakor niso v prid: pogojno dovoljenje za vsa cepiva, nizka smrtnost za samim virusom, cepiva ne preprečujejo ne obolevanje ne širjenja bolezni, vse več cepljenih v bolnišnicah in na intenzivni negi, težave pri prijavljanju stranskih učinkov cepiv, nihče ne more predvideti dolgoročnih posledic cepljenja, v visoko precepljenih državah je epidemija v polnem razmahu itd. Da naših ustavnih pravic in evropske resolucije ter drugih mednarodnih deklaracij in konvencij niti ne omenjamo.  

In kako je sploh mogoče, da tudi ob tem, ko sami proizvajalci cepiv proti kovidu in tudi WHO odsvetujejo cepljenje otrok, naši mediji starše kar naprej strašijo s to možnostjo. Ob poznavanju dejstva, da je v Sloveniji preminula 20-letnica Katja zaradi cepljenja z cepivom proti kovidu, hkrati pa v obdobju 2020-2022 zaradi bolezni kovid ni umrl noben otrok ali mladostnik, je cepljenje nedvomno večji rizik kot sama bolezen. Tudi argument, da bi bilo treba otroke in mladostnike cepiti proti kovidu zato, da bi se posredno zaščitilo rizične skupine, nikakor ne zdrži, saj se lahko tudi polno cepljeni ljudje še vedno okužijo, zbolijo in umrejo. To seveda pomeni, da bi tudi otroci in mladoletniki po cepljenju lahko prenašali virus in okužili kogarkoli. Na svetu potekajo tudi številne strokovne oziroma znanstvene raziskave in študije o citotoksičnosti novih tehnologij (DNA, mRNA), uporabnih za namene cepljenja ljudi, ki kažejo mnoge negativne posledice uporabe za zdravje ljudi.

Na osnovi navedenega bi se morali vsi pristojni in odgovorni zdravstveni  strokovnjaki in strokovnjakinje – tudi vi – globoko zamisliti o spornih priporočilih, ki se dajejo staršem otrok in mladoletnikov glede cepljenja. Kajti cepljenje proti covid-19 predstavlja za otroke in mladostnike nedvomno dodatno zdravstveno tveganje!

Zato vas pozivamo, da ne podpirate več potekajočega scenarija režimskega pritiska na prostovoljno neprostovoljno cepljenje z željo po nasilnem neprostovoljnem cepljenju državljank in državljanov. 

In nenazadnje, pomagajte vendarle tudi zaposlenim v zdravstvu, ki so nahajajo v velikih osebnih in poklicnih stiskah in dilemah, za kar pa večini njihovih vodij, ki so preveč vpeti v to režimsko vodeno ‘sanitarno teroriziranje’, žal ni mar. Ali ne bi moral prav nekdo iz stroke – na primer vi – spodbujati tudi medicinske sestre in zdravnike, da nehajo slepo slediti navodilom, če sami ugotovijo, da obstajajo boljši pristopi k zdravljenju? Kajti oni vidijo stranske učinke cepljenja, vidijo, da ni nobenega začetnega zdravljenja, vidijo, da protokoli odstopajo od dosedanjih itd. Tak trend poklicnega oz. institucionalnega ozaveščanja se po svetu že udejanja, in res si želimo, da pri opravljanju tako pomembnega poslanstva medicinske stroke ne bi bili spet ta zadnji.

Zato vam predlagamo, da kot stroka danes izstopite iz te nedvomne kapitalsko-politične igre, ki postaja vse bolj nevarna in morda tudi že genocidna. In da kot epidemiologinje in epidemiologi odklonite vsako nadaljnjo asistenco režimskim politikom pri njihovi nameri podjarmljenja državljank in državljanov, pri čem jim ni mar ne za naše zdravje in ne za naše življenje!

Slovenski narod je bil vedno družbeno odgovoren – kljubovali smo vsem zgodovinskim preizkušnjam doslej, od epidemij do vojn in to v zelo slabih življenjskih pogojih, zato je od režimske politike res zločinsko, da nas skuša pogubiti sedaj, ko smo si po tisočletjih podrejanja končno le priborili lastno državo. A države ne predstavlja oblast, temveč državljanke in državljani, ki sedaj računamo na vas!

Gibanje Zdrava družba www.zdravadruzba.simismo@zdravadruzba.si

Delite naprej ...