pismo-ZNB-D-posamezniki

NUJNO državljansko pismo volivk in volivcev Državnemu zboru

Spoštovane poslanke in poslanci Državnega zbora,

zdaj gre pa zares! Če vemo mi, kot ljudstvo, da je novela ZNB-D zelo sporna, potem to zagotovo veste tudi vi! Kakor tudi veste, da vas nismo volili zato, da nam boste s sprejemanjem sporne zakonodaje oteževali oz. uničevali življenje!

Kaj se je zgodilo z vami, poslanke in poslanci, v poslanskih klopeh? Da ste sprejeli že ZNB-B in ZNB-C? Mi, ljudstvo … mi nismo nič, mi nismo predmeti, mi smo 2 milijona živih ljudi, otrok in odraslih, ki že leta trpimo posledice vašega brezvestnega političnega igračkanja na naše vsakdanje, vedno bolj naporno, človeka nevredno življenje.

Prejšnji teden smo vam sporočili, da državljanke in državljani odločno nasprotujemo novemu Predlogu sprememb Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB-D) in načinu njegovega sprejemanja po hitrem postopku. Seznanili smo vas tudi s tem, da na njegovo nesprejemljivost opozarja tudi pravna stroka. A ste ga vseeno sprejeli in povrh želeli ljudstvu prepovedati še referendum o ZNB-D. Kako si sploh kaj takega drznete? Ali mislite, da ste nekakšni nadljudje in da bo ljudstvo to stoično prenašalo v nedogled?

K sreči je ZNB-D za vami tokrat zavrnil Državni svet in vam z zahtevo po ponovni obravnavi ponudil priložnost za popravo te vaše grobe napake. Bodite veseli za to! Preberite si, kaj vse vam je napisal Državni svet v obrazložitvi sprejetega odložilnega veta, poglejte kakšen fašističen zakon ste sprejeli:

“Novo sprejeto besedilo ZNB predstavlja invaziven poseg v človekove pravice in temeljne svoboščine ter ruši temelje pravne in demokratične države. Gre za nadaljevanje že začete samovolje izvršilne oblasti, dokončno razgradnjo najvišjih ustavnih načel, človekovih pravic in svoboščin, očitno zanikanje osnovnega dostojanstva vsakega posameznika in celotne družbe, odsotnost temeljnih vrednot kot tudi etično in moralno zavržnost.”

http://www.ds-rs.si/sites/default/files/dokumenti/zaht_za_ponov_odl_o_znb-d_epa_197_p.pdf

In za božjo voljo, naj se že enkrat v našem parlamentu pozna, da je v njem 26 žensk. Če je že moški morda kdaj površen, ko gre za dobrobit družine in otrok, pa mati to ni nikoli. Zato poskrbite, gospe poslanke, da parlament ne bo uničeval naših družin in generacije slovenskih otrok, vaših in naših!? Kaj počnete v vašem Klubu parlamentark – uprite se, zahtevajte … kakor veste in znate, da boste lahko mirno spale in nam pogledale v oči brez slabe vesti.

Za gospode poslance velja seveda isto. Ne norčujte se iz ljudstva, stroke in Državnega sveta! Ne igrajte se z ognjem, ne dotikajte se naših teles – zdrav človek skrbi sam zase, bolnemu lahko pomaga zdravnik – vi pa ste politiki, kar je daleč stran od naše zasebnosti, od naših domov in naših družin.

Zato vas, poslanke in poslance, ponovno pozivamo, da tokrat odločno ZAVRNETE obravnavo ZNB-D po hitrem postopku in predlagane novele NE sprejmete. In pri tem nikoli ne pozabite, da ljudje skrbimo za svoje zdravje sami, to je naša neodtujljiva pravica in pristojnost – to ni vaša pristojnost, mi nismo manj pametni od vas, zato nas pustite pri miru.

Državljanka, vaša volivka
Državljan, vaš volivec

Delite naprej ...