vrba-tiskovna-konferenca-22-8-2022

Boris Vene je svojo kandidaturo za predsednika RS predstavil v rojstnem kraju slovenske himne

VRBA, 22. avgust 2022 – Boris Vene, predsedniški kandidat civilno-družbenega nestrankarskega gibanja Zdrava družba, ki prihaja iz rojstnega kraja slovenskega velikana Franceta Prešerna in hkrati rojstnega kraja slovenske himne, je danes prav v Vrbi javno predstavil svojo kandidaturo za predsednika republike.

Javna predstavitev ob Prešernovi rojstni hiši se je začela z nastopom lokalnega mojstra citer Dejana Praprotnika. Zbrane je najprej v kulturni zibelki Slovenije pozdravil župan Žirovnice Leopold Pogačar. Sledil je nagovor soproge Borisa Veneta, Mojce Vene, hkrati tudi vodje volilnega štaba, ki je izpostavila današnji začetek volilnih opravil in posledično zbiranje 5.000 overjenih podpisov za kandidaturo Borisa Veneta. Kot vodja volilnega štaba se je že vnaprej zahvalila vsem aktivnim v volilnem štabu ter številnim prostovoljkam in prostovoljcem na terenu po Sloveniji, ki nesebično namenjajo svoje delo in čas za naš boljši jutri v Sloveniji.

Zatem je zbrane nagovoril Gregor Kos, predstavnik gibanja Zdrava družba, ki je spomnil na prvo nestrankarsko kandidaturo v zgodovini Slovenije, ki je gibanju uspela z zbranimi več kot 8.000 podpisi za nastop na državnozborskih volitvah. In tudi tokrat gre za nadaljevanje nestrankarskih družbenih pobud gibanja Zdrava družba, saj je Boris Vene politično oz. strankarsko neomadeževan kandidat. Borisa Veneta je opisal kot enega izmed gradnikov gibanja Zdrava družba in izpostavil njegovo vlogo pri protestu proti sprejemanju predloga Zakona o nalezljivih boleznih po hitrem postopku, brez vključevanja zainteresirane javnosti in neodvisne stroke in kasneje zbiranja podpisov za začetek referendumskega postopka proti sprejetemu zakonu. O Borisu Venetu je spregovoril kot o človeku, ki je »dobronameren, sočuten in preudaren ter pogumen človek, poznan po svoji predanosti sočloveku, živalim, naravi ter načelu pravičnosti. Odlikujejo ga vsestranske življenjske izkušnje in široko razumevanje človeka in sveta« in zaključil, da »s takšnim predsednikom lahko Slovenija znova postane suverena, pravna in socialna država«.

Javne predstavitve se je udeležila tudi županja Semiča Polona Kambič, sicer dolgoletna prijateljica Borisa Veneta, s katerim sta v občini Semič skupaj izvajala razvojne projekte, ki so bili že tedaj pred časom, med drugim projekt samooskrbe, v katerega Polona Kambič povabila tudi slovenske županje.

Sledil je nagovor predsedniškega kandidata Borisa Veneta, ki je uvodoma recitiral »izgubljeno« kitico Zdravljice kot vsebinsko sporočilno zaledje svoje kandidature. V nagovoru je posebej pozdravil tudi vse druge kandidatke in kandidate s predlogom po kampanji, ki »naj bo promocija dobrega, v kateri bomo iz spoštovanja do državljank in državljanov predstavljeni pošteno in enakovredno, da volivkam in volivcem omogočimo verodostojen izbor najboljšega med nami”.

Boris Vene se je predstavil kot tisti predsedniški kandidat in tisti predsednik, ki bo poslušal in slišal. Prizadeval si bo za čimprejšnje poprave in izboljšave na vseh področjih našega življenja in po njegovih besedah ne bo molčal o tistem, o čemer je treba spregovoriti. V ta namen je izpostavil temeljni koncept njegove kampanje z naslovom »Pridite mi povedat«, pri čemer bo ob svojih terenskih obiskih v prvi vrsti poslušal ljudi, da izve, kaj je bilo v tridesetih letih preslišano v naši državi. Ob tem je volivke in volivce nagovoril k podpori in sodelovanju, da bo lahko že v času poteka kampanje javno izpovedal vse tisto, kar bo slišal, kajti »nisem le vaš kandidat, ampak sem tudi vaš glas v predsedniški kampanji, glas slehernega med nami«. Po besedah Borisa Veneta je cilj jasen: »zmaga za vse ljudi, za glas vsakogar, za blaginjo vseh in življenje v zdravi družbi ter vzpostavljanje izgubljene suverenosti Republike Slovenije«.

Ob zaključku je povezovalka dogodka oz. programa Barbra Jermann predstavila še posebnega gosta, dr. Dejana Jariča, prav tako dolgoletnega prijatelja in soustvarjalca delavnic z Borisom Venetom, ki je zbranim iz svojih izkušenj povedal, kako je prepoznal brezpogojno iskrenost v Borisu Venetu, kaj vse se človek lahko nauči od njega in kaj pomeni za njega kot doktorja medicine sodelovanje z avtorjem knjižnih uspešnic. Na voljo je bil tudi ogled knjižnih uspešnic avtorja Borisa Veneta, izdanih na domačem in tujih trgih. Sledil je še simboličen poklon Prešernu in druženje vseh udeleženih ob domačih dobrotah ekološke pekarne Deveta vas.

Ekipa gZD

Delite naprej ...