vode-ne-damo-sporocilo-za-javnost-1

Državni svet kot združenje interesnih skupin pričakovano brez veta na Zakon o vodah

6. april 2021 – Državni svet RS danes žal ni potrdil predloga odložilnega veta na Predlog Zakona o vodah, kar dokazuje, da aktualna politika, tako leva kot desna, ni več pripravljena ščititi interesa in zdravja ljudi ter narave.

Gibanju Zdrava družba tako ocenjujemo, da je bila naša odločitev za zbiranje podpisov za izvedbo zakonodajnega referenduma pravilna, saj smo vedno bolj prepričani, da lahko vse bolj pereč problem klientelizma in konflikta interesov aktualne oblasti, reši samo še ljudstvo. Zato bomo v Gibanju Zdrava družba nadaljevali z ozaveščanjem državljank in državljanov za potrebe udejanjanja politične participacije javnosti in ljudske iniciative.

Glede na dejstvo, da smo v predpisanem roku 7 dni – navkljub zaprtju države in praznikom, kar je ljudem nedvomno oteževalo sodelovanje pri naši pobudi za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma – uspeli zbrati zgodovinsko reprezentativno število 33.670 podpisov, verjamemo, da bo v nadaljnjem referendumskem postopku možno zbrati potrebnih 40.000 podpisov ter kasneje zagotoviti potrebni kvorum udeležbe volivk in volivcev na referendumu. Kajti pomlad ljudstva, ki se znova prebuja, je tu.

mag. Gregor Kos

Delite naprej ...