nevlozitev-kandidature

Gibanje Zdrava družba se zahvaljuje vsem za sodelovanje pri zbiranju podpisov podpore za vložitev predsedniške kandidature in sporoča, da prejete podpore tokrat ne zadoščajo za vložitev kandidature

LJUBLJANA, 28. september 2022 – Zadnji dan, ko je po navodilih Državne volilne komisije še možno vložiti kandidaturo za predsednika republike, se je ob izteku delovanja upravnih enot in pregleda fizično prejetih podpisov dokončno izkazalo, da neodvisen predsedniški kandidat, ki ga je podprlo nestrankarsko civilno-družbeno gibanje Zdrava družba, ni prejel zakonsko zahtevanega števila 5000 podpisov volivk in volivcev. Žal se tudi poslanke in poslanci Državnega zbora, ki smo jih v gibanju Zdrava družba javno pozvali, da nase prevzamejo vlogo delovanja v interesu ljudstva, niso odzvali in niso bili pripravljeni predlagati kandidatur neodvisnih predsedniških kandidatov s svojimi desetimi (10) podpisi.

V gibanju Zdrava družba smo v času zbiranja podpisov za predsedniške volitve – v nasprotju s predvolilnim časom pred parlamentarnimi volitvami – ugotovili, da je očitno naš prelomni nestrankarski nastop na letošnjih državnozborskih volitvah, ki smo ga okronali z velikim presežkom zbranih podpisov za prvo nestrankarsko ljudsko listo v zgodovini Slovenije – pustil velik pečat na režimski politiki. Kajti predsedniški kandidati in kandidatke so dobesedno kar tekmovali med seboj, kdo bo bolj ‘nestrankarski’ in bolj ljudski v boju za predsedniško mesto. Ljudstvo je letos namreč doumelo pomen nestrankarskega delovanja kot novega standarda civilne družbe, ki ga le redki še vedno ne razumejo, nekateri pa seveda namenoma prezrejo oz. prezirajo.

Na terenu smo se srečevali z vsemi režimskimi predsedniškimi kandidati in kandidatkami, ki so kobajagi nestrankarsko nagovarjali za podpise podpore volivke in volivce, namesto da bi jih predlagale njihove stranke s poslanskimi podpisi podpore.

Čeprav tokrat ni šlo toliko za medijsko blokado, je pa šlo za očitno medijsko naklonjenost določenim predsedniškim kandidatkam in kandidatom z nedvomno režimsko podporo. Temu so sledile tudi razne raziskave javnega mnenja, ki so se osredotočile le na nekaj kandidatk in kandidatov, ostalih pa sploh niso vključile. In to dvoje, kot smo videli na državnozborskih volitvah, včasih žal še vedno zadošča za zmago javno favoriziranega. Tokrat pa se je odrazilo tudi že pri zbiranju podpisov podpore volivk in volivcev, saj je navedeno tekmovanje izrazito strankarskih kandidatov in kandidatk političnih ozadij za naziv ‘nestrankarski’ in posledično zbiranje podpisov – kar je bilo do sedaj rezervirano za resnično nestrankarske kandidate – odvrnilo volilno telo od igranja te zlagane igre. In znabiti se bo to odrazilo tudi na predsedniških volitvah.

Poslanke in poslance Državnega zbora smo dvakrat opozorili, da jim zakonodaja nalaga od političnih strank popolnoma neodvisno držo in obenem možnost, da s svojimi zgolj 10 podpisi predlagajo kandidature za predsednika republike. Takšna pravna ureditev Državnemu zboru omogoča, da lahko sledi interesom ljudstva. Civilno-družbena gibanja smo namreč predlagala kar lepo število politično neodvisnih predsedniških kandidatov. Vendar pa poslankam in poslancem Državnega zbora to ni bilo niti malo mar. Naša dopisa so v celoti ignorirali – vseh 90! Je bil pa toliko bolj zgovoren paničen odziv večinskega dela vladajoče koalicije, ki je sledil našemu pismu predsedniku največje parlamentarne stranke, ki se je (v izogib morebitni suvereni in neodvisni drži posameznih poslank in poslancev) odločila, da predsedniško kandidaturo predstavnika dveh političnih strank (SD in Svoboda) podpre kar z neverjetnimi podpisi 42 poslank in poslancev, čeprav so po zakonu za to potrebovali zgolj tri (3) podpise! Da ja ne bi kdo kdaj kaj mislil s svojo glavo!?

V gibanju Zdrava družba igramo z odprtimi kartami, ne spletkarimo in ne nagajamo, smo znanilke in znanilci etične politike. Obžalujemo, da tudi tokrat nekateri niso zmogli brez zahrbtnih negativnih kampanj in diskreditacij ekip gibanja Zdrava družba. Za razliko od njih pa mi nismo pristali na nobena v ozadjih ponujena kupčkanja in trgovanja s podpisi v zameno za različne usluge. Tisti, ki to počno, pa bodo slej ko prej spoznali, da ima vsaka akcija svojo reakcijo in torej posledico. Politično neodvisnost in etično neomadeževanost je treba namreč živeti. In vse dokler ne bo v polju aktivne politike to postalo prevladujoče, se Slovenija ne bo mogla zoperstaviti spornim globalističnim težnjam, ki ogrožajo našo varnost in zdravje ter srečno prihodnost naših otrok. Nekoč se bo nedvomno izkazalo, da imajo ljudje tovrstnih politikantskih manipulacij dovolj, še posebej povezanih z volitvami kot največjim izrazom neposredne demokracije. Morda že pri volilni udeležbi na prihajajočih volitvah.

V gibanju Zdrava družba se iskreno zahvaljujemo številnim prostovoljkam in prostovoljcem po Sloveniji za ponovno nesebično posvečanje svojega dragocenega časa zbiranju podpisov podpore volivk in volivcev. In predvsem vsem našim podpornicam in podpornikom za opravljeno pot na upravno enoto in oddajo overjenega podpisa podpore. In tudi vsem ostalim, ki vam/nam ni vseeno, kaj se dogaja v naši državi. Nenazadnje pa gre zahvala tudi našemu predsedniškemu kandidatu Borisu Venetu, kot verjetno vsebinsko in izkustveno najbolj suverenemu kandidatu za »ljudskega predsednika« za našo skupno prehojeno pot. O rezultatih vsakokratnih volitev pa vedno odloči naša kolektivna zavest, ki nam pokaže stanje duha in vrednot v naši družbi. Mi gremo naprej … v zdravo družbo.

Ekipa gZD

Delite naprej ...