stalisce-predsolska-cepljenja

Odločno proti omejevanju vpisa otrok v predšolsko vzgojo na osnovi osebnih cepilnih statusov otrok

Ker se odločitve ne sprejemajo na družbenih medijih, je važno, da ves čas budno spremljamo, kaj nam želi “pripraviti” od potreb ljudi povsem odtujen režim. In še važneje, da na vse predloge podamo stališča prebujenega in ozaveščenega ljudstva, ki imamo dovolj režimskega uklanjanja poslovnim interesom skupin pritiska.

Ko smo izvedeli za Javno predstavitev mnenj o vrtcih in razvoju predšolske vzgoje v Sloveniji, smo na organizatorje nemudoma naslovili jasno in nedvoumno stališče gZD, ki ga ves čas zagovarjamo:

»Glede na javno predstavitev mnenj o vrtcih in razvoju predšolske vzgoje v Sloveniji posredujemo jasno mnenje civilno-družbenega ne-satelitskega gibanja Zdrava družba, da se konča kakršno koli omejevanje pri vpisu na osnovi osebnih cepilnih statusov otrok, ki bi morali ostati osebni, varovan in nedotakljiv podatek vsake državljanke in državljana, še posebej otroka.

Trdno smo prepričani, da nihče v vrtcih ni ustrezno strokovno usposobljen za kakršno koli upravljanje s tovrstnim osebnim podatkom in da preprečevanje, omejevanje ali onemogočanje vpisa ali obiska vrtca na osnovi cepilnega statusa otroka ni ustavno

Pomembno stališče je tudi javno objavljeno na povezavi organizatorja posveta:

https://www.gov.si/novice/2023-10-27-javna-predstavitev-mnenj-o-vrtcih-in-razvoju-predsolske-vzgoje-v-sloveniji/

Ekipa gZD

Delite naprej ...