100-dni-golobove-vlade

Prvih 100 dni Golobove vlade ali bizarnost sprenevedanja

V zadnjih dneh spremljamo nenavadno, nekaterim všečno javno predstavljanje prvih sto dni Vlade v prostorih AGRFT, kar simbolno nekako nakazuje, kot da gre za predstavo z učinkom »kruha in iger« – o vsebinskem vidiku pa v tej predstavi ne duha ne sluha. V uvodnih besedah je predsednik vlade pretirano velikokrat poudaril, da so ključna za prvih sto dni prizadevanja za »spoštljivost«. Da je torej delal večinoma na tem, da bi v ekipi (novo ime za koalicijo) uveljavil medsebojno spoštljivost in da je prepričan, da jo bo tudi v opoziciji. Všečno, ni kaj, a le na prvo žogo. Spoštljivost namreč pomeni izkazovanje pozitivnega odnosa do nekoga zaradi njegove moralno utemeljene veljave. Se pravi, da tega ne moreš zaukazovati, ampak kvečjemu z izbiro kadrov zagotoviti, da bodo ti vredni spoštovanja. Gre torej za piarovsko všečno mašilo, ko nimaš predstaviti česa vsebinskega in vedno znova zapolnjuješ praznino, kar je bilo očitno že v volilni kampanji. Kaj nam je torej skušal s tem prodati? Njihovo igro kar nekoliko pretirane medsebojne vljudnosti, izkazovanje naklonjenosti z nepotrebnim nasmihanjem in prikimavanjem. A vljudnost je vrlina le v službi dobrega, v službi slabega je pa prevarantstvo. Tako da na to ‘mi se mamo radi’ nismo nasedli.

Zatem je predsednik vlade poudaril, da je glavni cilj te ekipe delati za dobro ljudi, za blaginjo vseh – kar je bila naslednja puhlica, ki jo je lansiral predsednik vlade, ki je zadnje leto očitno prisluškoval civilni družbi. Prvih 100 dni je namreč vlada preživela daleč od ljudstva. Če bi aktualno vlado zanimalo ljudstvo, ne bi bila potrebna najpomembnejša civilno-družbena aktivacije leta – protest proti sprejemanju D verzije Zakona o nalezljivih bolezni. Spomnimo, da gre za predlog zakona prejšnje vlade, za katerega je Državni svet izglasoval veto! Koalicija aktualnega mandatarja pa je vse to pravno nedopustno ignorirala in sprejela odločitev za sprejemanje po hitrem postopku, brez sodelovanja neodvisne stroke in zainteresirane javnosti. Je to spoštljivo? Je to v interesu ljudstva? Ne ni!

Ker ni, je aktualna vlada takoj zatem prejela odgovor ljudstva na svojo ignoranco družbenega dialoga v obliki več kot deset tisoč podpisov (zakonska zahteva je zgolj 2.500 podpisov) za izvedbo zakonodajnega referenduma o sprejetem spornem ZNB-D, ki ga ljudstvo ne potrebuje in ne želi! In kako je aktualna koalicija, polna ‘spoštljive naklonjenosti’ ljudstvu na to odreagirala? S skrajno NEspoštljivim protiljudskim pristopom in jasnim sporočilom, da oni vladajo, ne pa poslušajo – z izdajo Sklepa o prepovedi izvedbe zakonodajnega referenduma!? To je bilo v juliju, sedaj smo sredi septembra, naše Ustavno sodišče pa še ni našlo volje in časa za odločitev glede ustavne presoje, ki smo jo vložili povezani v Ljudsko koalicijo.

Predsednik vlade tudi ni povedal, da se je v prvih stotih dneh ta vlada vpisala v slovensko zgodovino kot tista ekipa, ki je pričela izvajati škandalozno izvajanje diskriminacije in segregacije predšolskih otrok v naših javnih vrtcih. Namesto da bi vlada poiskala pot za zadržanje izvajanja spornega ZNB-B ter preučila njegove nesprejemljive družbene posledice, šolsko ministrstvo vodstva vrtcev sili, da naj kršijo šolsko zakonodajo in ustavo, da naj zavračajo necepljene, zdrave in nekužne otroke, da naj starše prijavljajo zdravstveni inšpekciji ipd. Starše, ki kot davkoplačevalci financirajo javne vrtce in predšolsko varstvo in vzgojo! Kje so sedaj njihovi vrtci, vrtci za njihove otroke? A je to spoštljivo do staršev in slovenskih družin? Ne ni!

In poglejmo, kako se je delo vlade za ljudi oz. ljudstvo v prvih sto dneh poznalo na področju zunanje politike, gospodarstva in varovanja strateških nacionalnih interesov naše države. Vlada je padla na vseh navedenih področjih. Ko so kapitalski cenovni pohod začela naftna podjetja, nekaj dni ni bilo ne duha ne sluha ne o predsedniku vlade, ne o gospodarskem ministru. Zapirale so se bencinske črpalke, ker podjetja niso hotela prodajati derivatov po cenah pred zvišanjem. In vlada je gledala stran. Enako vlade ni zanimalo jedro konflikta v Ukrajini in posledice tega za strateške nacionalne interese Slovenije, saj je vlada z tradicionalnim uklanjanjem tujim centrom politične in kapitalske moči bistveno oškodovala slovenske davkoplačevalke in davkoplačevalce. In slednje brezvestno še stopnjuje. In že drugič v zgodovini naše države vodi Slovenijo v napačno mednarodno druščino. Prvič si je to dovolila vlada, ki nas je pahnila v ti. koalicijo sramote z napadom na Irak brez mandata Varnostnega sveta Združenih narodov in brez obstoja kakršnih koli relevantnih dokazov proti Iraku.

In za konec še najslabše, kar nam preti, o čemer pa vlada vehementno molči. Čeprav smo predsednika vlade na njegovem kvazi srečanju s civilno družbo posebej opozorili na to temo, se je zgolj pomenljivo nasmehnil. Nam pa se to ne zdi niti malo smešno. Gre namreč za aktivno sodelovanje naše države in njenih predstavnikov v Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) pri spremembi temeljnega akta oziroma ‘ustave’ WHO. Ta naj bi tej organizaciji zagotovil pristojnosti nad ustavami nacionalnih suverenih držav pri razglaševanju »zdravstvenih« stanj in zavezujočih ukrepov. To pa bi posledično pomenilo dokončen konec suverenosti nacionalnih držav in prosto pot spornim in škodljivim farmacevtskim agendam globalizma. O tem ta vlada javno molči, v odgovorih na vprašanja v okviru dostopa do informacij javnega značaja pa priznava svojo aktivno vlogo pri soustvarjanju tega, za suvereno Republiko Slovenijo ponovno izrazito škodljivega dokumenta WHO, ki bi dodatno oškodoval naše ključne nacionalne interese ter ustavne in osnovne pravice državljank in državljanov.

Našteto in še marsikaj se predsedniku vlade ni zdelo vredno omeniti v oceni prvih sto dni vlade. Ta vlada torej ni drugačna ali boljša od prejšnjih, kot pijanec plota se drži stalne utečene prakse politikantskega zavajanja volivk in volivcev z oporečnimi javnomnenjskimi anketami v njen prid. Vlada se ni posvetila pregledu in analiziranju dejanskega stanja, temveč odvračanju od realnih problemov in kot smo imeli priložnost slišati – nove obljube in napovedovanja, kot da vlada ne bi vladala, kot da smo še v njeni volilni kampanji, kot da pozicije njene odgovornosti še ne obstajajo. Vse dokler se ne postori vse potrebno v zahvalo tistim, ki so s kontinuirano manipulacijo javnosti in izdatno medijsko propagando omogočili izvolitev. In več kot očitno je treba poravnati veliko računov, iz slovenskega davkoplačevalskega denarja seveda.

Predsednik vlade je izjavil, da so dosegli umiritev stanja v državi. Le navidezno, ko si ljudstvo v času poletnih počitnic malo oddahne zaradi neaktivnosti režimske politike. Sedaj pa od ‘nove’ vlade pričakujemo ukrepe, ki nas bodo izvili iz objema globalističnih agend. Predsednik vlade je izjavil da se ta vlada ne boji. Ni pa povedal, koga se ne boji – globalistov ali ljudstva? Mi namreč zahtevamo nasprotno od globalistov!

Zahtevamo uvedbo nacionalne preiskave o utemeljenosti ti. koronskih ukrepov prejšnje vlade, s katerimi so bile grobo kršene naše pravice, nekateri so izgubili življenje, izvaja se prisilno eksperimentalno cepljenje, otroci in mladina so imeli uničeno otroštvo, mnogi so izgubili delo in službo … in vse to po nepotrebnem, saj nekatere države niso uvedle nobenih tovrstnih ukrepov. Pričakujemo ugotavljanje in sankcioniranje odgovornosti za takšno uničevanje naših življenj in naše infrastrukture. Vlada naj da na mizo vse sporne pravne podlage. Predvsem pa tisto prvinsko o umestitvi ‘novega virusa’ v prvo skupino nalezljivih bolezni, kar je politični škandal, saj tega ne podpira ne stroka ne javnost. Ta odločitev je botrovala vsem kasnejšim ‘ukrepom’, množičnemu kršenju ustavnih in osnovnih pravic in svoboščin in navsezadnje odprla vrata pobesnelemu farmacevtskemu zločinu proti človeštvu.

Predsednik vlade je naštel tudi naše nasprotnike. Po sledečem vrstnem redu: podnebne spremembe (požari, suše), inflacija, energetska draginja, korupcija v zdravstvu, kovid. Za ta vladni uvid nismo potrebovali nove vlade. Se pravi, da je po velikem farmacevtskem ropu našega državnega proračuna na vrsti ropanje državnega proračuna s strani globalistične zelene agende in energetskih gigantov? Lepo vas prosimo. Mi zahtevamo oskrbo z lastno hrano in lastno energijo, ne pa subvencije cen in položnic, posredno namenjenih kapitalistom. Neposredno jih bomo zalagali pa z inflacijo, ki bo posegla kar direktno v žepe ljudstva. In da na vse to ne bomo preveč pozorni, bomo navijaško spremljali razgaljanje korupcije v zdravstvu, ob tem pa se nas bo še naprej strašilo s ti. kovidom? Pustite nas že vendarle pri miru, ljudje znamo sami poskrbeti za svoje zdravje in zdravje svojih otrok, preživeli smo vse viroze in gripe in to že tisočletja.

Koga se torej ne boji ta vlada? Ljudstva vendar. Boji pa se globalistov! In to ni nobena sprememba, teh se je bala že prejšnja vlada. Ta vlada ima namen biti samo bolj spoštljiva – beri vljudna – do nas. Bolj se bo pretvarjala, leporečila, se nasmihala. Verjetno s tem nagovarja svoje volivke in volivce, ki so jo tako nekako ‘spoštljivo’ tudi volili, saj je vsebinsko niso mogli. A ne imejte nas za neuko rajo, ljudstvo smo tudi strokovnjakinje in strokovnjaki. Takoj zaznamo, s kom imamo opravka.

Ekipa gZD

Delite naprej ...