interventna-kontemplacija

Urgenca – 1. poziv državljankam in državljanom – NE interventnemu zakonu PKP-10!

Nahajamo se na vrhuncu krutega diktatorskega pritiska težima in kimavicije, ki načrtujeta veliki finale vseh političnih in kapitalskih sil, ki nam želijo nezakonito in trajno odvzeti veljavne ustavne pravice in še tisto malo, kar nam je ostalo od privida demokracije v naši državi.

Če kdaj, je zagotovo zdaj nastopil tisti ključni čas, v katerem se je treba ‘prebuditi’, izstopiti iz območja nemega zaupanja, slepe poslušnosti, sebičnih aktivnosti, navideznega udobja … Nujno se moramo vsi skupaj povezati in se aktivirati v bran naši svobodi in vsem našim pravicam: naravnim, človekovim, otrokovim, ustavnim, državljanskim, delavskim, pacientovim … pravicam.

Zdaj ni čas za iskanje daril za praznike, saj bi lahko zaradi našega gledanja stran in prepuščanja krojenja naše nadaljnje usode režimski politiki, za nas bili to morda še zadnji prazniki. Sedaj moramo narediti vse – vendar tokrat res vse – da do sprejema predlaganega PKP-10 nikoli ne pride! To ni (več) zgodba o cepljenih in necepljenih. To ni (več) zgodba o testiranih in netestiranih. To je zgodba, ki nas skuša povrniti v nacistično Nemčijo konec tridesetih let prejšnjega stoletja. Tega nikakor ne smemo dopustiti – spomnimo se, da smo se čemu takšnemu kot civilizacija za vedno odrekli! In se sočasno zavezali k absolutnemu spoštovanju človekovih pravic in svoboščin.

Prvi ključni datum je sreda, 1. december, ko bo kolegij predsednika Državnega zbora obravnaval predlog Vlade, da naj bi se ta interventni zakon obravnaval v hitrem postopku in opredelil pristojni odbor, ki naj bi ga obravnaval. Hitri postopek pa pomeni izločitev strokovne in ljudske javnosti iz sicer predpisane zakonodajne procedure. Zato moramo do pojutrišnjem, do srede, z našim NE, ki pomeni zavračanje in popolno nestrinjanje s takšnim hitrim postopkom in vsebinskim predlogom PKP-10, vsi mi jasno seznaniti predsednika Državnega zbora in vodje vseh poslanskih skupin! In to na vse možne načine.

Delite naprej ...