protesti-slovenija

Gibanje Zdrava družba javno sporoča: TAKO NE BOMO ŽIVELI!

V znak podpore množičnim protestom proti mučenju prebivalstva ter uničevanju naše družbe in ogrožanju naše prihodnosti

V lanskem letu se je v civilni sferi ljudstva v Sloveniji zgodilo mnogo. Ljudje smo se organizirali v različne interesne skupine in pričeli delovati kot civilne iniciative. Obenem se je zelo intenziviralo tudi naše komuniciranje po socialnih omrežjih in porodile so se številne Fb-skupine. S takšnim delovanjem smo naredili veliko koristnega za ozaveščanje o problematiki tim. ‘korona’ krize. Tudi vsi povezani v gibanje Zdrava družba imamo takšno preteklost.

V letošnjem letu pa smo pričeli družno ugotavljati, da brez povezovanja ne moremo doseči želenih učinkov – ne eni ne drugi ne tretji … nihče! In tako je nastalo gibanje Zdrava družba, ki si je zadalo za cilj povezovanje, z namenom oblikovanje vseslovenske ljudske platforme, ki bo na lokalnih ravneh varovala temelje našega preživetja, na nacionalni ravni pa pričela ustvarjati pogoje za zdravo družbo.

Vsi vemo, da povezovanje ljudi ni lahka naloga. Je pa edino, kar lahko to, sedaj razpršeno in šibko energijo ojača v velik potencial za spremembo sveta. Vsi smo si namreč edini, da tako ne bomo živeli – vsi pa pomeni tako in drugače misleči, ‘cepljeni in necepljeni’, ‘prebolevniki in neprebolevniki’, ‘testirani in netestirani’, ‘maskirani in nemaskirani’, prizadeti in neprizadeti… Bomo zmogli vsi reči NE temu sanitarnemu terorizmu in medicinski torturi?

Med nami se je že zvrstilo veliko srečanj in posvetovanj ter različnih javnih manifestacij (protestnih, ozaveščevalnih, izobraževalnih…), ki odražajo, da se vsi zavedamo, da postaja medsebojno sodelovanje nuja. Zato sedaj javno pozivamo vse obstoječe skupine ter posameznice in posameznike, ki se borijo za osebno svobodo in družbeno prevlado dobrega nad zlim, k povezovanju. Kajti gibanje Zdrava družba je nastalo izključno s tem namenom. Ustvarjamo namreč prostor za nove, skupnostne politike, prostor, v katerem se bomo naučili sobivati. Brez nadvladovanja individualnih pogledov in koristi.

Da, različni smo in takšni želimo tudi ostati, kajti to je predpogoj za razvoj – naša pestrost in raznolikost. S povezovanjem nihče ne izgubi lastne identitete, temveč jo le še dodatno osmisli. Koordinirano načrtno in sistematično delovanje vseh nas pa lahko multiplicira tudi naše posamične in ne le skupne učinke. In vsi mi imamo eno veliko prednost – majhna država smo, malo nas je, zato je tako zastavljeno povezovanje možno. Skupaj spišimo zgodbo o uspehu, postanimo prvi zmagovalci te vojne, zgled in upanje zbeganim zemljanom.

Pokličite nas, pišite nam, vzemite si čas in poglejte, kaj počnemo, kako zastavljamo na lokalni ravni rešitve za vse nas in za naše otroke, kaj sporočamo režimu, kako komuniciramo z javnostjo, kakšen je naš Krizni načrt… povežimo se in prispevajmo k oblikovanju naše skupne identitete in nastajanju razvojnega programa za Slovenijo kot zdravo družbo.

Gibanje Zdrava družba – www.zdravadruzba.simismo@zdravadruzba.si

Delite naprej ...