ustavno-sodisce-sodniki

Nujen poziv za državljansko aktivacijo

Cenjene državljanke in državljani!

V tednu prelomnih odločitev, kjer smo kot ljudstvo dve že dobili – tako referendum o vodah kot veto na fašistični Zakon o nalezljivih boleznih ZNB-D – režimska oblast ne preneha z vsiljevanjem svojih spornih predlogov. Tako je danes na dnevnem redu še tretje izjemno pomembno in usodno odločanje, za katerega je prav tako nujno potrebna aktivacija vseh nas. Poslanke in poslance Državnega zbora je treba namreč opomniti, da ljudje NOČEMO kateregakoli ustavnega sodnika.

Aktualna kimavicija je doslej ves čas zavračala imenovanje v naši državi najbolj primernih uglednih pravnih strokovnjakov, danes pa glasuje o predlogu izvolitve ustavnega sodnika, ki si ga je v tretjem poskusu glasovanja izbral predsednik vlade.

Menimo, da mora imeti oseba, ki si zasluži položaj ustavnega sodnika nesporne moralno-etične vrednote in da mora biti nedvomno izkazano, da bo sledila ohranjanju ustavne demokracije, ne pa politikantskemu delovanju Ustavnega sodišča. Zato poslankam in poslancem predlagamo, da pri svojem glasovanju upoštevajo, da je za Ustavno sodišče primeren le kandidat z nedvomnimi in nespornimi kvalitetami ter za te potrebe poiščejo najboljšega možnega v državi.

Današnje glasovanje v Državnem zboru je toliko bolj pomembno tudi zato, ker gre za namero režimske oblasti, da bi si podjarmila Ustavno sodišče za naslednjih pet let. In glede na to, kakšnemu režimskemu teptanju in izničevanju naših, z ustavo zagotovljenih človekovih pravic in svoboščin, smo priča v zadnjem letu in pol, nam ni vseeno, kdo bo po novem odločal o naših ustavnih pravicah. Kot ozaveščene državljanke in državljani ne smemo dopustiti, da postane naše Ustavno sodišče kakorkoli politično motivirano ali obvladovano.

SPOROČIMO TO POSLANKAM in POSLANCEM V ČIM VEČJEM ŠTEVILU!

Za suvereno Slovenijo! Za ljudstvo! Za dobro vseh!

Delite naprej ...