drzavni-svet-javno-pismo

“Čas je za odložilni veto na ZNB-D”, smo sporočili Državnemu svetu!

Spoštovane državne Svetnice in Svetniki DS RS,

pred tednom dni smo vas v imenu ljudstva, ki ima oblast v Sloveniji, seznanili, da se ne strinjamo s tem, kar se dogaja v naši državi in vas pozvali, da ustavite potekajoče uničevanje naše družbe.

Nismo si mislili, da vam bomo že par dni zatem primorani znova pisati in vam sporočiti, da državljanke in državljani odločno nasprotujemo sprejeti noveli Zakona o nalezljivih boleznih ZNB-D, ki jo je pravkar sprejel Državni zbor. Na nesprejemljivost vsebine in postopka sprejemanja ZNB-D opozarja tudi pravna stroka:

Zato vas prosimo, da za ZNB-D uporabite odložilni veto in od Državnega zbora zahtevate, da ponovno odloča o izglasovanem zakonu z zahtevnejšo večino. Sporni ZNB-D je bil namreč sprejet komaj z dvema glasovoma razlike – navedeno izkazuje visoko konfliktno situacijo v parlamentu oz. državi in resen pomislek, da za sprejemanje zakonodaje po hitrem postopku takšen tesen, ‘športen’ izid ni primeren oz. dovolj spoštljiv do ljudstva, ki je poslankam in poslancem na različne načine javno izrazilo nasprotovanje ZNB-D.

Gibanje Zdrava družba – www.zdravadruzba.si – mismo@zdravadruzba.si

Delite naprej ...