glifosat-glasovanje

Ljudski PROTEST IN OPOMIN REŽIMSKI OBLASTI zaradi škododelnega glasovanja za podaljšanje veljavnosti uporabe strupa glifosata v EU

1.12.2023

Vlada RS – predsednik
Ministrstvo za kmetijstvo RS – minister
Ministrstvo za zdravje RS – minister
Ministrstvo za okolje RS – minister

Zadeva: Ljudski PROTEST IN OPOMIN REŽIMSKI OBLASTI zaradi škododelnega glasovanja za podaljšanje veljavnosti uporabe strupa glifosata v EU

V nestrankarskem in ne-satelitskem civilno-družbenem gibanju Zdrava družba smo ogorčeni nad informacijo iz EU, da je Slovenija podprla predlog podaljšanja uporabe strupa glifosata. Tega se kot ljudstvo sramujemo, saj državljanke in državljani ne podpiramo uporabe nobenih strupenih snovi izven hermetično zaprtih proizvodnih območij, kadar je to res nujno. Zato takemu glasovanju režimske politike odločno nasprotujemo, saj ne izraža volje ljudstva! Nikakor namreč ne želimo, da se v EU našo državo in narod enači s takšnim brezobzirnim primitivizmom, ki mu ni mar za varstvo narave in zdravje ljudi. Nam je namreč še kako mar tako za zdravje vseh državljank in državljanov kot tudi za neokrnjeno naravo. Kakor tudi ljudem v nekaterih drugih državah, ki so glasovale PROTI.

Ob nesramni ignoranci in predrznosti Evropske komisije, ki ignorira rezultat glasovanja v EU, ostajamo brez besed. In vas sprašujemo, zakaj Slovenija kot država odločno ne protestira proti tej diktaturi? Državljanke in državljani ne bomo prenašali in dovolili, da bi se Evropska komisija povzdigovala na kraljevi prestol. Potem ne želimo biti več v EU.

Zato imamo zdaj res dovolj tega nacionalnega in evropskega političnega sprenevedanja in pajdašenja s kapitalom na račun našega zdravja in našega okolja. Strupi, takšni in drugačni, se z izdatno zakonodajno-politično podporo uporabljajo že vsepovsod, čeprav vsi vemo, da obstajajo tudi učinkovite nestrupene učinkovine, s katerimi je mogoče tretirati kmetijske oz. zelene površine, pripravljati pitno vodo, predelovati hrano, zdraviti bolne, korigirati vreme itd. Če pa bi npr. kmetijstvo izdatno preusmerjali v raznolike sonaravne prakse ter pri tem pametno uporabljali neškodljive sodobne tehnologije, bi lahko pridelali več oz. dovolj popolnoma neoporečne hrane.

Tega neprestanega zastrupljanja (in na dolgi rok pobijanja) ne bomo več prenašali! Sprašujemo vas, kako osebno sploh upravičujete takšna vaša ravnanja – ali nimate vesti, ki se človeku oglasi venomer, kadar stori komu kaj žalega? Ali se ne zavedate, da vaš podpis na vsakem spornem uradnem dokumentu pomeni, da s tem storite nepopravljivo škodo mnogim ljudem? Ali ne premorete tega uvida? Potem niste primerni za opravljanje javne službe in nobene službe, v kateri bi lahko vplivali na poslabšanje zdravja ljudi in uničevanje narave. Še huje pa je, če pomislimo, da pa se vsega tega morda zavedate in vseeno ravnate narobe, kajti potem si sami sebi pišete kazensko ovadbo. Res si ne znamo predstavljati, kaj vam obljubljajo in dajejo tisti, ki vas uspejo prepričati, da zavestno ravnate v škodo ljudstva.

Sprašujemo vas seveda tudi po imenu in priimku osebe, ki je v EU v imenu naše države glasovala ZA strup glifosat? In to ravno v času, ko je Državni zbor RS razpisal postopek »ljudske iniciative« v skladu z 88. členom Ustave Republike Slovenije, 58. členom Zakona o referendumu in ljudski iniciativi ter 114. členom Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije, na podlagi vloženega »Predloga zakona o prepovedi uporabe, prodaje in proizvodnje glifosata v Sloveniji«, ki smo ga skupinsko vložili Polona Kambič in gibanje Zdrava družba, Anton Komat in Alpe Adria Green!? Iz koga se vi norčujete – iz skupine civilnih iniciativ kot predlagateljev ali iz Državnega zbora RS ali morda kar iz Ustave RS oz. neposredne demokracije? To je res nezaslišano. da se niste zaradi navedenega vsaj vzdržali, če že ne premorete razuma in poguma za biti proti.

Skorajda vsaka analiza hrane že pokaže, da uživamo nezdravo, s spornimi kemikalijami kontaminirano hrano. In takšno hrano dajemo tudi našim otrokom!? In namesto, da bi na vseh ministrstvih pisali seznam strupov, katerih uporabo je treba nemudoma prepovedati, greste v Bruselj in glasujete ZA strup glifosat!? Da ga bo še več v naši pitni vodi in v vseh pijačah ter vsej hrani? Pa ne mahajte nam z nekakšnimi dovoljenimi količinami, tudi to se mora nehati, ne imejte nas več za norce!

Sprašujemo vas, kakšen cilj pri tem zasledujete? Kmetijstvo namreč ne rabi nobenih strupov, rabi le stabilno državno podporo, da bo zmoglo nemoteno pridelovati neoporečne kmetijske pridelke za prebivalstvo Slovenije. Zato ne bomo več poslušali o nekonkurenčnosti pridelave zdrave hrane na račun konkurenčnosti pridelave oporečne hrane. Takšnih nesramnih oz. neumnih argumentov še Butalci niso premogli.

Ovejte se in zresnite ter pričnite opravljati svoje delo tako, kot se spodobi – etično in preudarno ter v dobrobit ljudstva.

Vaša pojasnila na vsa naša zastavljena vprašanja pričakujemo v najkrajšem možnem roku.

Ekipa gZD

mismo@zdravadruzba.si

Priloge, žal ignorirane:

Delite naprej ...