inventura-2023

Pregled delovanja gZD – inventura 2023

Pozdrav vsem, povezanim v gZD!

V gibanju Zdrava družba, formiranem leta 2021, si še naprej prizadevamo za proaktivno in kreativno spremljanje aktualnih dogajanj pri nas in v svetu. Za vas smo pripravili kratko POROČILO O AKTIVNOSTIH gZD V LETU 2023, k čemur smo se zavezali na našem spomladanskem 3. programskem srečanju v Beli Krajini:

JEJMO ZDRAVO – NAŠ SPLETNI PORTAL ZA OSKRBO PREBIVALSTVA Z LOKALNO PRIDELANO HRANO:

  • Oskrbovalnica na voljo vsem lokalnim skupnostim oz. regijam po Sloveniji

NALIJMO SI ČISTEGA VINA – DOMIŠLJAVOST IN RAZVAJENOST ZDRAVNIŠKE SRENJE:

  • Že na začetku lanskega leta smo se zavedali, da se zna (po enormnih zdravniških kovid delovnih in finančnih privilegijih) zgoditi, da bodo ‘naše’ zdravnice in zdravnik poskušali tako ali drugače doseči ali izsiliti, da bi si privilegije obdržali. Takole smo zapisali: 
  • Sistem (tudi zdravstveni) smo ljudje – in le kot ljudje ga lahko izvajamo v korist človeka in ne zaslužka – Gibanje Zdrava družba (zdravadruzba.si) in kot vidimo, se pri tem nismo ušteli. Ravnokar smo namreč priča družbeno zelo neodgovornemu ravnanju zdravniškega sindikata, ki najbolje plačano poklicno skupino v državi, hujska k izvajanju stavke za še višje plače, še večje privilegije. Res sramota za zdravniški stan, da mu ni bilo še nikoli niti malo mar tudi za vse ostale poklicne skupine v državi, ne enakovredne, ne manj vredne – vedno si prizadevajo samo za to, da bi postali in ostali najbolj privilegirana poklicna skupina v državi. Pa si to zaslužijo? Niti slučajno, saj strokovno prav v ničemer ne izstopajo navzgor – vsi namreč dobro poznamo tako njihovo strokovno nemoč kot tudi njihove strokovne napake. Zato jim Vlada nikakor ne more ugoditi. Kajti za razvoj zdrave družbe so bistvena prav pravična medsebojna razmerja vseh družbenih akterjev. Tako misli celotna slovenska javnost, s tem se strinja vsa stroka, to vemo tudi kot pacientke in pacienti. Zato bi bil že skrajni čas, da vsi pošteni, Hipokratu zaprisežene zdravnice in zdravniki, spametujejo svoj družbeno neodgovorni in vase zagledani sindikat ter s tem izkažejo spoštovanje do zaskrbljenega, prizadetega in užaljenega prebivalstva.      

V IMENU LJUDSTVA IZREKAMO “NE” SPORNEMU WHO SPORAZUMU: 

V SLOVENIJI BELEŽIMO VELIKO PRESEŽNO SMRTNOST PREBIVALSTVA – NUJNO POTREBNA JE NACIONALNA PREISKAVA:

ZA NAŠE OTROKE LE NAJBOLJŠE – NUJNOST NACIONALNE ANALIZE VSEH OTROŠKIH CEPIV IN NJIHOVE UPORABE: 

ALARMANTNO ZA NAŠE PREBIVALSTVO – ZASKRBLJUJOČ PORAST TOKSINOV V NAŠI HRANI IN VODI OZ. NARAVI:

IGNORANCA IN NAGAJANJE DRŽAVNE BIROKRACIJE – MINIRANJE NAŠE LJUDSKE INICIATIVE “STOP GLIFOSATU”:

VPIS GOTOVINE V NAŠO USTAVO – VLADA NASPROTUJE LJUDSKI INICIATIVI 56.276 VOLIVK IN VOLIVCEV:

DRŽAVA DISKRIMINIRA NESTRANKARSKE LISTE VOLIVK IN VOLIVCEV – NUJNA JE SPREMEMEBA VOLILNE ZAKONODAJE:

DIGITALITACIJA? NE BREZ NAS IN NE ZA VSAKO CENO – SAMO V KORIST LJUDSTVA!

RAZNO:

  • Društvo Zdrava družba spet posluje normalno, tudi po zaslugi vaših donacij, ki so pripomogle k pokritju naše negativne ‘volilne’ bilance.
  • Gibanje Zdrava družba si še naprej prizadeva za pridobitev finančnih sredstev, pripadajočih na osnovi volilnega rezultata DZ volitev 2022.
  • Društvo Zdrava družba je pridobilo status društva v javnem interesu.

V letu 2024 seveda nadaljujemo z vsemi zgoraj zastavljenimi aktivnostmi, nove pa si bomo tudi zastavili – VAŠE POBUDE IN PREDLOGI SO DOBRODOŠLI. 

Lepo vas pozdravljamo, vabimo vas k sodelovanju ter aktivaciji in reaktivaciji lokalnih koordinacij gZD.

Ekipa gZD – Polona, Gregor, Brane, Stojan, Adrijana

mismo@zdravadruzba.siwww.zdravadruzba.si

Delite naprej ...